Oostende neemt meteen de leiding in de finalereeks van de play-offs

Zoals in de bekermatch van drie maanden geleden beperkte Oostende Bergen tot slechts vijftig puntjes.

De defensieve intensiteit lag vanaf de eerste minuut heel hoog. Die demonstratie vormde de sleutel van de ruimschoots verdiende 65-50-zege.

Er was precies één minuut gespeeld toen Djordjevic de score opende. Ook benutte de kapitein zijn bonusvrijworp na fout van Lasisi: 3-0. Serron, Ponitka en Djordjevic dikten snel aan tot een verschil van tien punten (16-6) na 5’37”. Na het initiële kwart leidden de Zeekapiteins al met 25-10. Daarna kreeg het zogenaamde tweede team voluit zijn kans maar dat viel niet meteen mee. Bergen knaagde aan de achterstand tot 37-28 aan de rust.

Nooit kwam de overwinning van Oostende in gevaar. Integendeel, de Zeekapiteins stopten de bezoekende aanvallen zo sterk dat Bergen amper negen puntjes in het derde wedstrijdschuifje aantekende. Bij 55-37 was de match aan het halfuur dan ook beslist.

Khalid Boukichou had de beste computerevaluatie met 11 punten (4 op 7 tweepunters en 3 op 4 vrijworpen) en 6 rebounds in 17’15”.

Vrijdagavond volgt het tweede duel in Bergen, zondagavond de derde finale in Oostende. Wie het eerst drie wedstrijden wint, is de nieuwe landskampioen.