Oostende neemt in vierde kwart afstand van Pepinster

Na een moeizame eerste helft heeft BC Telenet Oostende vanaf de 27ste minuut de controle over de match tegen Pepinster overgenomen. De Zeekapiteins wonnen met 97-78.

Met een dozijn bommen aan 40 % en veel lef heeft Pepinster, dat bordenveger Williams wegens een rugletsel miste, Oostende vaak in verlegenheid gebracht. De kustploeg keek voor de rust bijna voortdurend tegen een achterstand aan. Gewezen Oostendenaar Leigh Enobakhare tekende met een veldkorf en bonusvrijworp de 18-21-stand na het initiële kwart aan. Madgen (19 punten voor de rust) had een flink aandeel in de 41-42-rustscore.

Hoger tempo

Oostende verdeelde na de rust beter de bal en het tempo nam ook toe. Katic en Gibson duwden iets voor het halfuur van 56-57 tot 65-57 door. De Pepins spartelden nog even tegen maar een nieuwe duw op het gaspedaal van Djordjevic en co volstond om de match te beslissen. Met 17 punten, 4 rebounds en 6 assists was Djordjevic de exponent van de Oostendse overwinning. Marnegrave deelde acht assists uit.

(P.R.)

OOSTENDE: (36 op 65 waarvan 8 op 25 driepunters, 17 op 21 vrijworpen, 17 fouten) SERRON 2-5, BOUKICHOU 8-2, DJORDJEVIC 6-11, ARCHIE 4-2, GIBSON 5-8, Buza 2-3, Marnegrave 5-0, Gillet 2-3, Salumu 1-8, Katic 6-12, Hemeleers 0-2.

PEPINSTER: (30 op 68 waarvan 12 op 30 driepunters, 6 op 8 vrijworpen, 22 fouten) MADGEN 19-0, STOMMES 9-8, HOLCOMB-FAYE 9-4, ENOBAKHARE 5-4, JADIN 0-6, Luettgerodt 0-6, Moris 0-6, Stas 0-0.

KWARTS: 18-21, 23-21, 29-20, 27-16.