Oostende kwalificeert zich nog niet voor de Round of 32

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Na drie opeenvolgende overwinningen in de FIBA Europe Cup leed Oostende een vervelende 79-85-thuisnederlaag tegen co-favoriet Varese.

Oostende verpestte vanaf de aanvangsfase de match. Varese verborg zich in een zonedefense en scoorde zelf heel vlot. Dat leidde tot 9-21-cijfers in de zesde minuut. Met Marnegrave als regisseur daade de 22-24-achterstand tot 32-36. Maar de Oostendenaars geraakten niet voorbij hun tegenstanders. Aan de rust was het opnieuw een verschil van acht eenheden: 44-52.

Toen Gillet en Djordjevic in de 28ste minuut de achterstand tot één puntje (60-61) herleidden, vonden de Italianen nieuwe oplossingen: 60-67. Met één van zijn vijf bommen gaf Gillet (15 punten, 8 rebounds) BCO nieuwe moed vlak voor het halfuur: 63-67. Gibson (69-69) en Marnegrave (71-71) brachten BCO op gelijke hoogte van Varese dat in de 38ste en 39ste minuut echter uitpakte met vier opeenvolgende bommen: 71-83.Het slotoffensief van BCO inde ultieme minuut strandde bij 79-83. Campani legde de eindstand vast.