Oostende is een maatje te sterk voor Mega Leks in Champions League Basketball

© VDB
Redactie KW

Landskampioen BC Oostende heeft op de dertiende en voorlaatste speeldag van de Champions League basketbal voor mannenteams zijn vijfde zege in groep D geboekt. De kustploeg haalde het in eigen huis met 82-74 van het Servische Mega Leks (rust 44-43) en hield zo zijn kwalificatiekansen voor een verlengd verblijf in Europa gaaf.

Spasojevic, Kaba en Zagorac openden het duel met een 0-9-score. Nadat de Oostendenaars hun eerste zeven doelkansen niet benutten, veegde Katic na 3’04” de nul van het bord. De kloof klom tot tien eenheden bij 4-14. De match was zes minuten jong en Oostende had amper 2 van zijn 12 kansen afgerond. Katic (5 op 8) en Walden (2 op 2 en ook 2 op 2 vrijworpen) verzorgden samen de zestien Oostendse punten van het openingskwart dat bij 16-21 eindigde.

Na fout van Marelja op de scorende Djordjevic bracht de kapitein van Oostende zijn team bij 24-23 voor het eerst op voorsprong. Vijftien punten aan 100 % (vijf tweepunters, één bom en twee vrijworpen) resulteerden in 31-23-cijfers. Met inbegrip van de laatste anderhalve minuut van het openingskwart hadden de Oostendenaars een 19-2-klets uitgedeeld.

Na 40-32 joegen de jonge Serviërs heel intens op de bal en dat leverde een kanteling in de score op. Jaramaz bracht Belgrado 42-43 voorop, Oostende ging met een minimale voorsprong (44-43) de rust in.

Oostende breidde dat verschil snel uit. Keselj en Katic toverde knappe acties uit hun hoed: 54-47 na 24’25”. Zowel Djordjevic als Walden hoorden toen snel hun derde fout. Toen Walden zijn vierde fout beging, ditmaal op de deksels-snelle Jaramaz, kreeg Mwema zijn eerste kans. Met zijn twintigste punt had Katic pas 65-58-cijfers op het bord gespijkerd.

Na het halfuur (67-60) vuurden ex-Oostendenaar Marelja en Zagorac elk een bom af: 67-66. Na balverlies van Newbill dunkte Jaramaz de bezoekers bij 67-68 aan de leiding. Salumu en Djordjevic brachten Oostende 73-70 voorop. Daarna werd een stevige korf van Katic afgekeurd wegens een betwiste aanvallende fout. In de slotminuut zetten Djordjevic en Mwema belangrijke vrijworpen om waarmee ze de zege in Oostende hielden. Bovendien is de BCO-zege twee punten ruimer dan de nederlaag in de heenronde. Bij gelijke stand eindigt Oostende dus voor de Serviërs..

(PR – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier