Oostende haalt het moeiteloos van Leuven Bears

© VDB
Redactie KW

In een helemaal niet aantrekkelijke match haalde Oostende het relatief gemakkelijk van Leuven Bears met 86-76.

Vanop de linkerflank opende Steindl met een bom de score en Samhan volgde zijn voorbeeld: 0-6. Een nieuwe bom van Steindl resulteerde bij 3-13 al in een kloof van tien eenheden. Het Leuvense spektakel vervolgde met een tweetal dunks van Bako. Van 8-20 groeide de maximale kloof zelfs naar 17-30, na een tweepunter met bonusvrijworp van Cotton. In dat openingskwart hadden de Bears, die ook een overwicht in de luchtduels hadden, aan 57 % afgewerkt (7 op 11 tweepunters en 5 op 10 bommen).

In het tweede kwart verscherpte Oostende zijn defensie en kon het vandaar uit verscheidene snedige aanvallen opbouwen. Drie opeenvolgende korven van Boukichou brachten de kustploeg bij 34-32 voor het eerst aan de leiding. Oostende had zijn prooi bij nekvel en beet hard in het vlees.: 44-35. Dat verschil stond ook aan de rust (50-41) op het bord. In die tweede periode was de reboundbalans 13-3.

Nadat Katic bij 57-46 de tienpuntengrens overschreed, naderden Bogaerts en Samhan tot 61-55 in de 28ste minuut. Twee bommen van Gillet gaven de Oostendenaars nieuwe zuurstof.

Het is ook belangrijk dat coach Gjergja zijn spelers de wedstrijdminuten onder zijn twaalf spelers vlot kon verdelen. Oostende heeft immers een druk wedstrijdritme met dinsdag, vrijdag, zondag en de dinsdag erop nieuwe opdrachten.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier