Oostende gaat met 76-70 onderuit bij het Servische Mega Leks

Landskampioen BC Oostende heeft dinsdagavond zijn mooie reeks van vijf zeges op rij (in alle competities samen) tot een einde zien komen in Sremska Mitrovica.

BC Oostende ging met de billen bloot op het veld van het Servische KK Mega Leks. Na een sterke eerste helft, goed voor een bonus van dertien punten bij 35-48, leek er geen vuiltje aan de lucht in de Pinki Hall. De geschiedenis herhaalde zich echter, want ook nu liet het team van coach Dario Gjergja zich de ruime marge ontglippen in een erbarmelijke tweede helft. Een wedstrijd met twee gezichten, want het contrast tussen de manier waarop de spelers van Oostende van het veld stapten na de eerste helft en finaal na de nederlaag kon niet groter zijn.

Salumu werkte toen immers een fantastische aanval af na een dito assist van Djordjevic. Mega Leks zorgde in enkele minuten tijd voor een totale ommekeer, toen Oostende in acht minuten tijd maar één korf kon scoren. De buzzer beater van opnieuw Salumu en de twee driepunters van Walden die volgden in het slotluik leken erger te zullen voorkomen, maar ook bij 55-63 was de zege nog geen feit. De tot dan toe onzichtbare Mushidi ontbond plots zijn duivels met een ware bommenregen en wees Kaba de weg naar de dunk voor de 76-70-eindstand. Oostende een desillusie rijker na een eerste helft waarin het leek af te stevenen op een derde Europese zege op rij.

KK MEGA LEKS: Mushidi 12, Djokovic 4, Jaramaz 13, Veljkovic 0, Milisavljevic 0, Glogovac 0, Kaba 14, Zagorac 17, Cancar 0, Simeunovic 3, Tejic 8, Novak 5

BC OOSTENDE: Djordjevic 6, Salumu 11, Katic 9, Gillet 7, Kesteloot 5, Walden 15, Mwema 0, Boukichou 6, Kuridza 2, Newbill 9

Op woensdag 30 november (20.30 uur) ontvangt Oostende in de zevende speelronde het Kroatische Cibona Zagreb.