Oostende-Charleroi op vrijdagavond

Redactie KW

Rasmus Larsen, een jonge Deense speler van Spirou Charleroi, is woensdagochtend dood aangetroffen in zijn woning in Jumet. De wedstrijd tussen BC Oostende en Charleroi werd uitgesteld.

Over de doodsoorzaak zijn nog geen details bekend. Toen Larsen niet op de afspraak was voor de trip naar Oostende, ging de technische staf hem thuis opzoeken, om daar de vreselijke ontdekking te doen. De club zegt geschokt te zijn en betuigt zijn deelneming aan de familie en vrienden van de speler. “Dit is een echt drama voor zijn familie, die woensdagavond in Oostende zou zijn om hem aan te moedigen”, verklaart voorzitter Giovanni Bozzi. “We zijn allemaal erg geschokt.”

Larsen, een Deense jeugdinternational, speelde zijn eerste seizoen voor Charleroi. Voordien was de 2m12 grote power forward en center bij het Deense Vaerlose (2009-2012) en het Spaanse Manresa (2012-2014) aan de slag.

Tickets omruilen

“We vernemen het droevige nieuws dat de speler van Charleroi Rasmus Larsen is overleden”, liet BCO woensdag in een persbericht weten. “Uit respect voor de overledene en zijn familie wordt de wedstrijd vanavond (de halve finale in de play-offs, red) afgelast. Onze gedachten gaan nu in de eerste plaats naar de overledene, zijn familie en zijn ploegmaats.”

De reeks halve finales tussen Oostende en Charleroi begint nu op vrijdagavond om 20.30 uur in de Sleuyter Arena. Voor de geplande wedstrijd van woensdagavond werden ruim 4.500 basketliefhebbers in Oostende verwacht. Door de adequate communicatie van de club en de liga was iedereen tijdig op de hoogte van het uitstel. De tickets zijn uiteraard niet verloren.

“Alle supporters die al een ticket kochten voor de wedstrijd van woensdag 13 mei kunnen het ticket inruilen voor de thuiswedstrijd op vrijdag 15 mei of woensdag 20 mei. De loketten in onze arena zijn donderdag 14 mei open van 11 uur tot 13 uur en vrijdag doorlopend vanaf 10 uur”, meldt algemeen coördinator Marijke Schaepelinck. “Voor abonnementhouders geldt de gewone regeling.”

(Belga/FJA/PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier