Oostende behaalt derde plaats in tornooi van Newcastle

Na een éénpuntnederlaag tegen het Estse Tartu Rock behaalde Oostende een bijna dertiger-overwinning tegen Bakken Bears. Corey Walden (foto) stak in bloedvorm.

Oostende heeft de wedstrijd om de derde plaats in het tornooi van Newcastle met 73-102 gewonnen tegen het Deense Bakken Bears, vice-landskampioen van Denemarken en deelnemer aan de kwalificatieronde van de Basketball Champions League.

Oostende opende deze wedstrijd bijzonder goed en leidde na 5 minuten al met 2-16. Na één kwart was de score 15-24. Aan de rust hadden de Denen het verschil beperkt tot 42-48. Na een half uur had Oostende de kloof via 46-59 verbreed tot 57-74. Corey Walden en zijn maats bereikten de dertiger na 35 minuten bij 63-93. Oostende rondde nog de century-score af en won de match met 73-102. Corey Walden (6 op 9 tweepunters, 3 op 8 bommen, 7 op 7 vrijworpen; 4 rebounds en 2 assists) was de exponent van de kustploeg. DJ Newbill en Tim Lambrecht haalden elk 7 rebounds neer.

De Oostendse punten: Lambrecht 9, Walden 28, Hemeleers 7, Kotrulja 7, El Mahsini 2, Katic 14, Djordjevic 8, Kuridza 12, Buysschaert 1, Kohajda 1, Newbill 13.