Ook Olivier Maes trekt van Melco Ieper naar Oostkamp

© VDB
Redactie KW

Olivier Maes is na Ruben Luyten (25) de tweede speler die Melco Ieper na dit seizoen ruilt voor Oostkamp. Bruce Minne, nu nog coach van dat zelfde Oostkamp, maakt de omgekeerde beweging en is volgend seizoen One-coach bij Melco.

Er was de voorbije weken nogal wat transferbeweging tussen Melco Ieper (Top Division One) en Oostkamp (Top Division Two). Laatstgenoemde formatie is nog altijd in de running voor een promotieticket, maar wachtte de afloop van deze competitie niet af om de transfermarkt op te gaan.

Wim Meiresonne werd eerder al aangetrokken als vervanger voor Bruce Minne bij de Merels. Hij zal bijgestaan worden door Gerrit Major. Momenteel is hij nog Two-coach, maar die job laat hij volgend jaar over aan Bert Claeys.

Kern bijna rond

De Oostkampse kern is daarmee bijna rond. Cédric en Renzy Berquin, Niels Hofmans en Mikhail Linskens hebben al een verbintenis voor volgend jaar, Ruben Luyten en Olivier Maes komen de kern vervoegen, waaraan ook jeugdtalent Arnaud Provost wordt toegevoegd. “We zijn nu nog op zoek naar een goeie 3-4-speler”, klinkt het. Mogelijk betekent dat ook dat Oostkamp afscheid neemt van Wim Dobbelaere en Arno Vande Walle. Voor Olivier Maes (21) bleef het verblijf in Ieper beperkt tot één seizoen. Hij werd in het Aalsterse opgeleid en speelde tot vorige seizoen bij Okapi Aalstar, waar hij in de Two-ploeg (eerste landelijke) zijn strepen als jonge guard verdiende.

(MD – Foto a-Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier