Ook Jared Berggren blijft een extra seizoen aan de kust

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

BC Telenet Oostende heeft eveneens de optie in het contract van Jared Berggren gelicht waardoor de jonge Amerikaanse center ook volgend seizoen de kleuren van BC Telenet Oostende zal verdedigen.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Na een vrij lange en intensieve zoektocht haalde Oostende vorig seizoen Berggren als rookie naar Oostende. Meteen vanuit de University of Wisconsin streek de blanke springveer in Oostende neer. “Zo snel mogelijk probeerde Berggren zich aan te passen aan het leven als professioneel basketbalspeler maar vooral aan de meer georganiseerde en fysieke Europese spelwijze. Alles verliep volgens plan want naarmate het seizoen vorderde, groeide Berggren week na week naar het niveau wat wij van hem verwachtten”, vertelt sportief manager Philip Debaere. “In december had Jared reeds enkele knappe wedstrijden gespeeld maar het was pas toen Stipanovic vroegtijdig naar Turkije vertrok dat Berggren echt toonde tot wat hij in staat is. Echter, ook voor hem loerde het blessurespook om de hoek en na nieuwjaar reisde hij naar Chicago om er een meniscusoperatie te ondergaan.”

Ook Jared Berggren blijft een extra seizoen aan de kust


Na een goede revalidatie geraakte Berggren toch niet meer op zijn oude niveau. “Bovendien werd tegen de play-offs pas duidelijk dat er zich aan dezelfde knie op dezelfde plaats een nieuw probleem had voorgedaan… Pas door ingrijpen van de medische staff kon Berggren tijdens de play-offs opnieuw weer alles geven al was toen ook al duidelijk dat een nieuwe chirurgische ingreep aan de orde was. Deze gebeurde dan uiteindelijk vrij snel na het einde van het seizoen”, verklapt Debaere. Ondertussen is Jared heel hard aan het werken aan zijn revalidatie zodat hij weer helemaal fit zal zijn bij de start van de voorbereiding.”

Jared Berggren zal volgend seizoen dan samen met Gregory Echenique en Khalid Boukichou de centerpositie bezetten. Sowieso wordt het een drukke zomer voor Berggren die op 9 augustus ook nog in het huwelijksbootje stapt.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier