Onstopbaar BC Oostende geeft Limburg United billenkoek

Op geen enkel moment kon Limburg United in de eerste halve finale de titelverdedigers een strobreed in de weg leggen. BCO won met 91-62 na een 50-26-rustscore.

Serron en Archie schoven de eerste ballen in de Limburgse mand: 5-0 na 54 seconden. Met zeven punten stuurde Katic zijn team naar 13-6.

Hulls scoorde de eerste korf van het tweede kwart maar dat vormde helemaal geen start van een terugkeer. Salumu, Boukichou, Gillet en Gibson knutselden moeiteloos een 10-0-rush in mekaar. Na 14’13” prijkte dan ook een twintiger op het bord: 35-15. Oostende bleef de bezoekers pijnigen. Bij 45-17 wenkte na 17′ zelfs een dertiger maar dat konden Desiron en Donkor aan de rust (50-26) vermijden. Vroeg in het derde wedstrijdschuifje plaatste Gibson toch die dertiger (58-28) op het bord.

De Zeekapiteins gunden ook na de rust hun opponenten geen ruimte. Gibson opende met een bom (53-26) en hij plaatste iets later ook de dertiger (58-28) op het bord. Gillet dunkte zelfs naar 60-28. De match was amper 22 minuten jong en al beslist.

Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers: Salumu (14), Katic (13), Gibson (2), Archie (11) en Gillet (10). Met 10 punten aan 57 %, 7 rebounds en 1 assist had Gillet de beste computerevaluatie. Vrijdag volgt de tweede match in Hasselt.