Ongeslagen Wikings Kortrijk Two tegen de buren van Scaldis Zwevegem: “We moeten de titel durven ambiëren”

Thomas Tuytte. © JVGK
Redactie KW

Zondagmorgen 12 november ontvangt KBBC Wikings Kortrijk Two de buren van Scaldis Zwevegem. Beide ploegen staan met zeven overwinningen uit evenveel wedstrijden ongeslagen aan de leiding. Wie zondag wint, neemt een belangrijke optie op de titel in vierde provinciale C.

Wikingsspeler Thomas Tuytte kijkt met veel goesting uit naar de match. “Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Het wordt zaak om met de juiste focus de partij aan te vatten. We moeten vertrekken vanuit een sterke verdediging en als we daarin slagen, dan is er veel mogelijk. In aanval moeten we vooral de bal het werk laten doen”, vertelt de 27-jarige Meulebekenaar, die in het tussenseizoen overkwam van Rozenbeka. “Ik had het daar wat gezien en had nood aan een nieuwe uitdaging. Wikings vond ik op sportief vlak een interessante optie. En tot nu toe loopt het alleszins heel goed. We wonnen elke match, maar het was zeker niet altijd even makkelijk. Onze ploeg beschikt gelukkig over een grote winnaarsmentaliteit en dat heeft ons al een aantal keren over de streep getrokken.”

“We kunnen niet ontkennen dat wij aan een goed seizoen bezig zijn”, lacht Avelgemnaar Emanuel Martinaj (22). “Het positieve is dat we in tegenstelling tot vorig seizoen nu ook wedstrijden heel vlot tot een goed einde brengen. Vorig jaar wonnen we meer dan eens met de hakken over de sloot terwijl dit seizoen twintigers geen uitzondering meer zijn. Vooral defensief draait het heel vlot. We spelen ondertussen wel al een jaar langer samen, wat de automatismen absoluut ten goede komt. Maar ik heb ook het gevoel dat de reeks er niet sterker op geworden is.”

Emanuel Martinaj:
Emanuel Martinaj: “We kunnen niet ontkennen dat we aan een goed seizoen bezig zijn.”© ELD

Het behoeft geen uitleg dat wie zondag wint een serieuze optie op de titel neemt. “We begonnen het seizoen zonder echte titelambities”, zegt Thomas Tuytte. “Maar ondertussen zijn we er toch wel mee bezig. We moeten de titel durven ambiëren. Zeker na onze zeven op zeven zijn we al iets minder voorzichtig in onze uitspraken dan in het begin van het seizoen. Maar we zijn zeker niet euforisch”, vervolgt Thomas, die beroepshalve als leerkracht aan de slag is, voort. “Onze sterkte is vooral het collectief. Bovendien ben ik de jongste speler in de ploeg, wat betekent dat we kunnen teren op heel wat ervaring. Aan de andere kant hebben we het tegen ploegen die heel snel spelen soms wat moeilijk”, besluit de vleugelspeler.

“Op zondagmorgen spelen is voor een bende jonge gasten geen voordeel” – Emanuel Martinaj (JB Scaldis Zwevegem)

“Wikings Kortrijk is een ploeg met heel veel ervaring”, weet Emanuel, die beroepshalve accountmanager is. “Toch is het moeilijk om onze kansen in te schatten. We zullen het normaliter zonder onze topscorers moeten stellen. Maar als we deze confrontatie tot een goed einde kunnen brengen, denk ik wel dat we mogen dromen van een plaats in de top twee. Want alle andere ploegen in de reeks moeten we zeker aankunnen.”

“We hebben afgelopen week op training alvast goed gewerkt en zijn klaar voor de topper. Dat die op een zondagmorgen gespeeld wordt, is echter geen voordeel voor een bende jonge gasten”, besluit Emanuel Martinaj met de glimlach. (BWL/ELD)

Zondag 12 november om 9 uur: KBBC Wikings Kortrijk Two – JB Scaldis Zwevegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier