Omar Thielemans verlaat Oostendse basketschool voor avontuur in Arizona

Omar Thielemans
Redactie KW

Elk jaar is het een komen en gaan in de Oostendse basketschool. Ook dit jaar zijn er weer heel wat spelers die andere oorden opzoeken. Eén van hen is Oost-Vlaming Omar Thielemans. Hij verlaat na twee seizoenen al de Oostendse basketschool, om zijn geluk te beproeven in het Amerikaanse Arizona. “Zonder de coaching van Sam Rotsaert zou ik er nooit geraakt zijn.”

“Ik speelde bij Falco Gent en wou heel graag naar de topsportschool in Leuven”, vertelt Thielemans. “Maar daar moest je alles zelf betalen en dat was niet weinig. Mijn beste vriend Steven Verplancken speelde bij Oostende en vertelde me over de basketschool, een plek waar ik heel graag naartoe wou. Hij gaf mijn naam door aan de trainers en zei dat ik een harde werker was. Ik speelde in Oostende een heel goede wedstrijd en achteraf belden ze me om hun programma te bezoeken en te tekenen.”

“Naar Amerika trekken, dat was altijd al een droom en die komt volgend jaar uit. Veel coaches vertelden me dat dit enkel mogelijk was als je in de nationale ploeg zat, maar dat geloofde ik niet. Er moest een andere weg zijn. Ik maakte een mixtape van mijn seizoen, zette het op Youtube en het ging viraal. Door al mijn doorzettingsvermogen kan ik mijn droom waarmaken, terwijl heel wat mensen zeiden dat het nooit zou lukken. Basketbal is totaal anders in de States. Elke wedstrijd van Arizona is uitverkocht, goed voor 15.000 supporters. Als je daar basketbal speelt, dan kijken de mensen op naar je. Je bent een ster. Om een idee te geven, in Oostende wonen er 60.000 mensen, op de campus van Arizona alleen al zijn dat er 45.000!”

“Ik kan misschien spreken over het werk dat ik allemaal al geleverd heb voor mijn sport, maar zonder de coaching van Sam Rotsaert zou ik er nooit geraakt zijn. Coach Maarten Caron gaf mij ook wijze levenslessen in mijn eerste jaar, dingen die een normale coach nooit zou doorgeven. Ik kijk ongelofelijk uit naar mijn vertrek, dat gepland is op 3 juli. Mijn doel is om me zo goed mogelijk te ontwikkelen, als speler, maar ook als man. Uiteraard is het ook de bedoeling om mijn studies verder te zetten en heel hard te werken.”

“Op korte termijn wil ik vooral mijn shot zien verbeteren en ook mijn atletisch vermogen wil ik verder ontwikkelen, om zo nog meer impact te hebben. Op langere termijn wil ik in Arizona een mooie carrière bij mekaar spelen, met de bedoeling later op een hoger niveau uit te komen. Of dat de NBA of de Euroleague wordt, hangt af van hoe ik mezelf ontwikkel.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier