Olympos Marke (4B) met vernieuwde kern: “Aan top meestrijden”

Redactie KW

In vierde provinciale B start Olympos Marke na de degradatie vorig seizoen met een propere lei aan de nieuwe competitie. Na twee sportief mindere jaren wil de ploeg van voorzitter Marnix Theys opnieuw aanknopen met sportieve successen. De ploeg is alleszins drastisch gewijzigd.

“Er staat inderdaad een bijna volledig nieuwe ploeg tussen de lijnen“, zegt coach Berland Vandewalle. “Ik had nooit gedacht dat het zo zou lopen. Met twee jonge spelers van K-BTK en zes spelers van Holstra Wevelgem bestaat de kern dit seizoen uit 14 spelers. Een groot verschil en vooral een luxesituatie in vergelijking met vorig jaar. De sfeer in de ploeg is optimaal en elke speler wil er volledig voor gaan.”

Over de voorbereiding is de coach tevreden. “In onze poule van de beker van West-Vlaanderen verloren we twee keer en wonnen we twee keer. We speelden slechts één keer een zwakke wedstrijd. Vooral tijdens de wedstrijd op het veld van derdeprovincialer Iebac Ieper Two toonde we goeie zaken. Als we van blessures gespaard blijven, moeten we kunnen meestrijden aan de top van de klassering. Starten met een uitzege dit weekend op het veld van Scaldis Zwevegem zou mooi zijn”, besluit de Lauwenaar. (BWL)

Zaterdag 9 september om 19.15 uur: Scaldis Zwevegem – Marke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier