Nog onduidelijkheid over play-offs damesbasket

Het is nog afwachten of er een duel tussen Waregem en Deerlijk komt in de play-offs. © ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal is het doek gevallen over de reguliere competitie. De twee West-Vlaamse vertegenwoordigers Declercq Stortbeton Waregem en Dynamite Deerlijk plaatsten zich respectievelijk als vijfde en achtste.

Toch zit er nog een addertje onder het gras. Sportief manager van DS Waregem verduidelijkt. “Belfius Namur stelde dit weekend een speelster op die niet op de Prombas lijst staat wegens te laat aangesloten”, zegt de Waregemnaar. “Dit wil zeggen dat de speelster, Asia Boyd, niet mocht opgesteld worden tegen Liège Panthers dit weekend. Normaal zou dit een forfaitscore moeten opleveren waardoor we alsnog op de felbegeerde vierde plaats terechtkomen.”

“Voor alle duidelijkheid: de play-offs worden gespeeld in twee poules. De 1ste, 4de, 6de en 8ste zitten in de ene en de 2de, 3de, 5de en 7de in de andere poule. Nu eindigen we vijfde waardoor we met SKW, Kangoeroes Willebroek en Luik Panthers in de zwaarste poule terecht komen. Komt er een forfaituitslag van Namen, dan zitten we in de poule met Castors Braine, Charleroi en Deerlijk. Dit zou betekenen dat we Braine daarna pas in de finale kunnen tegen komen.”

“Morgen brengen we de federaties op de hoogte en wachten de uitspraak af.” Uitsluitsel deze week.

(ELD – foto a-ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier