Nipte zege voor BC Oostende in heenmatch van de halve finales

Jean Salumu legde de 74-72-eindstand vast. © BELGA

Na een hard duel heeft BC Telenet Oostende de heenmatch van de halve finales van de Beker van België met een klein verschil (74-72) gewonnen. Zondagavond volgt de terugwedstrijd.

Scheidsrechter Geller zorgde voor het eerste opvallende moment van de match door een onnodige technische fout ten nadele van coach Gjergja te fluiten. De match was amper zes minuten jong. Loubry benutte de vrijworp maar bij de extra aanval liet hij zich de bal ontfutselen door Walden. Daarna vulden Ubel en Loubry, elk met vijf punten, de Brusselse 0-10-rush: 16-24. Oostende gomde snel die achterstand uit: 24-24. Dowe, Peciukevicius, Depuydt en Loubry knutselden een nieuwe 0-10 in elkaar. Brussels leidde na 13′ met 24-34 en hield die voorsprong bijna intact tot aan de rust. Lichodzijewski had met 4 op 4 bommen een flinke inbreng in de 35-42-score halverwege.

Na de openingskorf van Djordjevic plaatste Lichodzijewski met vijf punten opnieuw een verschil van tien eenheden (37-47) op het bord. Op karakter beukten de Oostendenaars zich opnieuw naast hun opponenten. Een bom van Gillet resulteerde in 51-51-cijfers. Na het halfuur sleurden Newbill en Boukichou hun team naar een 70-62-voorsprong. Maar Dowe, Ubel en Loubry veegden dat verschil aan 72-72 uit. Salumu legde de 74-72-eindstand vast.

Om 18 uur vindt zondag de terugmatch in Neder-over-Heembeek plaats. (PR)