Nipte nederlaag voor KBGO in Gent

Servaas Buysschaert (blauw) was goed voor 23 punten in Gent. © VDB

KB Gistel Oostende One verloor met heel klein verschil op bezoek bij topclub Gent Hawks: 89-85.

Gent Hawks verraste de voorbije maand door twee keer leider Waregem te kloppen. Toch was KBGO niet echt onder de indruk. Buysschaert en Lambrecht loodsten de kustploeg naar een verrassende 20-23 stand na het eerste quarter. Kotrulja zorgde met een driepunter voor 27-32 halfweg het tweede kwart, maar de slotminuten van de eerste helft waren voor de thuisploeg die met voorsprong gingen rusten (41-38).

Gent liep tot negen punten voorsprong uit, maar twee korven van De Vreught, gevolgd door een score van Hemeleers en een dunk van Buysschaert, lieten alles nog mogelijk zijn (65-62). Vanaf dan was het nagelbijten. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht. Na de 85-85 op anderhalve minuut van het einde kon enkel Joeri Vermoesen nog een driepunter binnengooien. Lhote bezorgde Gent een moeizame zege met een ultieme vrijworp.