Nieuwe zege voor BC Oostende, maar zonder glans

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Met een zevende opeenvolgende overwinning in competitie blijft BC Telenet Oostende de leider in de Scooore!league. De geelhemden haalden het met 93-79 van rode lantaarn Leuven Bears.

Tot 11-11 bleven de bezoekers in het spoor van de titelverdedigers. Toen plaatsten de invallers Katic en Salumu een eerste kloof op het bord: 30-22. Met een bom van Gillet overschreed Oostende voor het eerst de grens van tien eenheden: 36-24. Aan de vrijworplijn plaatstee Gibson de vijftig punten op het bord en Katic rondde na een knappe assist van Gillet de laatste aanval voor de rust (54-41) af. Serron en de bezoekers Stevens en Bako telden toen al drie fouten. Gjergja had zijn twaalf spelers al opgesteld.

Geen century

In het derde kwart schroefde Oostende zijn defensie steviger aan. Het duurde ruim vier minuten vooraleer Bako de eerste opening vond: 59-43. Toch liep het Oostendse spel niet vloeiend. De jonge Leuvenaars spartelden behoorlijk tegen. Hollins en Avila naderden tot 62-50 na 27 minuten. Serron en Gillet namen opnieuw afstand tot een maximale negentien punten voorsprong (72-53) maar Muratt bleef zand in het Oostendse radarwerk strooien: 75-59. Coach Gjergja ergerde zich ook en hij keek dan nog tegen een technische fout aan. De zege kwam weliswaar nooit in gevaar, maar ze miste enige glans.