Nieuwe nederlaag voor Melco Ieper tegen Oxaco BC Boechout

© VDB
Redactie KW

Melco moest de duimen leggen met 80-68.

Het behalen van play off 1 in de Top Division Men 1 blijft de doelstelling van Melco Ieper. Na de nederlaag vorige week tegen Basic Melsele A moest Melco Ieper dan maar winnen bij de nummer 4 in de rangschikking Oxaco BC Boechout. Dat leek verre van onmogelijk, want de Ieperlingen konden de eerste speelhelft afsluiten met een voorsprong van drie punten: 40-43. Uiteindelijk bezweek Melco echter in de tweede speelhelft en vertrok het met een nederlaag naar huis.

Melco Ieper startte de wedstrijd met Vandermeersch, Mestdagh, Devacht, Luyten en Dierickx en speelde een verrassend sterk tweede quarter. De Ieperlingen scoorden 13 punten en konden zo een achterstand van 34-30 ombuigen in een voorsprong van 40-43 en meteen ook dromen van een stunt.

Maar het derde quarter (62-52) en het vierde quarter (80-68) plaatsten Melco Ieper met beide voetjes op de grond. In tegenstelling tot vorige week was Robin Mestdagh nu wel goed bij schot en scoorde zo 18 punten. Nieuwkomer Dierickx kwam nu maar aan 6 punten. Volgende zaterdag wacht met Royal IV Brussel een wedstrijd tegen een ploeg die net als Melco vecht om die achtste plaats die recht geeft op play off 1.

(MDN – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier