Niels Marnegrave traint opnieuw mee bij BC Oostende

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Niels Marnegrave heeft twee nieuwe redenen om gelukkig te zijn. De spelverdeler traint opnieuw voluit met Oostende mee en de bondscoach heeft hem ook in de preselectie opgenomen.

Niels Marnegrave hervatte maandag de trainingen met Oostende. Begin maart werd de spelverdeler geopereerd aan de verkalking aan het hielbeen, vlakbij de aanhechting van de achillespees aan de linkervoet. Of Niels Marnegrave nog minuten pakt in deze playoffs is nog niet geweten.

Tim Lambrecht trainde maandag niet met de eerste ploeg, omdat hij met de U18 van de Oostendse Basketschool streed om de Belgische landstitel in Sint-Truiden. Oostende, kampioen van Vlaanderen, won tegen Woluwe, kampioen van Wallonië.

Oostende goed vertegenwoordigd

Bondscoach Eddy Casteels neemt in zijn preselectie van 24 internationals vijf Oostendenaars op: Quentin Serron, Jean Salumu, Khalid Boukichou, Pierre-Antoine Gillet en Niels Marnegrave. Er zijn ook drie ex-Oostendenaars: Matt Lojeski (Olympiakos Piraeus), Guy Muya (Brussels) en Sam Van Rossom (Valencia).

De Belgian Lions spelen deze zomer één vriendschappelijke match in Oostende, op 12 augustus tegen Zweden. Het is een voorbereiding op de kwalificatiematchen voor het EK in 2017.

(PR – Foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier