Net geen stuntje voor Melco Ieper

Tegen Gent Hawks A kon Melco Ieper niet stunten, ook al hadden de Ieperlingen zo wel hun kansen op een play-off wat gaaf gehouden.

Het werd uiteindelijk 52-58. De nederlaag zet Melco Ieper nu zo goed als zeker in de play-downs. Er zijn immers maar twee wedstrijden meer te spelen.

Melco begon verrassend goed aan de wedstrijd en plaatste na 10 minuten spelen de leiders op achterstand: 14-12. In het tweede quarter echter kregen de Ieperlingen een dreun om de oren. In de eerste 5′ van dat quarter scoorde Melco Ieper 1 punt, Gent Hawsk liefst 11 punten. Melco Ieper kon de klap tegen de rust niet meer herstellen: 26-34. Na de herneming pakten de leiders 10 punten voorsprong, Melco verkleinde de achterstand nog tot 6 punten tegen het eind van de wedstrijd maar liet zo wel zijn vierde opeenvolgende nederlaag noteren.