Mooie overwinning voor Melco Ieper tegen Gent Hawks

Jens Vandermeersch van Melco Ieper. © a-Bart

Melco Ieper ontving dit weekend Gent Hawks.

Pas na drie minuten wedstrijd was Melco Ieper in staat om de vroeg opgelopen achterstand goed te maken. Robin Spaens, spelend tegen zijn voormalige club, lukt dan een driepunter en brengt zo de stand op 5-5. Wim Dobbelaere brengt aansluitend Melco op voorsprong, 7-5. En met een nieuwe driepunter van Spaens heeft Melco na 5 minuten met 10-5 een dubbele voorsprong. Leemans bezorgt Melco dan aansluitend een 16-5 en met punten van Robin Mestdagh en opnieuw Wim Dobbelaere en Robin Spaens staat Melco na het eerste quarter met 20-11 voor.

Opnieuw een confortabele voorsprong

In het begin van het tweede quarter kan Gent wat knagen aan de achterstand en tot 23-18 terugkeren, maar dan is het de beurt aan Jens Vandermeersch om met een tweepunter en een vrijworp Melco opnieuw een confortabele voorsprong te geven: 27-18. Vandermeersch blijft goed op dreef en brengt zijn ploeg op 31-23. Stan Leemans legt uiteindelijk de ruststand vast: 39-26.

Na de pauze werd Melco door Gent Hawks bij de keel gegrepen. Na vier minuten spelen in het derde quarter hingen de bordjes gelijk 39-39. Robin Mestdagh kan Melco opnieuw in de wedstrijd brengen. Maar toen Dobbelaere en Spaens een tweepunter en een driepunter misten, werd het vierde quarter bijna ingegaan met een 50-50-stand. In de allerlaatste seconde maakte Jorn Debrock er echter nog 52-50 van.

Beslissende driepunters

In het laatste quarter kwam Gent na 2 minuten op voorsprong 52-54. Op vijf minuten voor affluiten staat Gent met 54-56 voor. Spaens werpt Melco weer op gelijke hoogte, Gent Hawks kan in de slotfase nog één keer op voorsprong komen maar dan drukt Melco Ieper het gaspedaal in: Robin Spaens en Kjell Devacht scoren een driepunter. Wim Dobbelaere op vrijworp en Robin Spaens met een tweepunter bezorgen uiteindelijk de overwinning aan Melco Ieper: 66-61.