Moeizame, maar verdiende openingswinst voor BC Telenet Oostende

18/05/17 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:20

Titelverdediger BC Telenet Oostende heeft de kwartfinales van de play-offs correct ingezet. Voor 3.500 toeschouwers wonnen de geelhemden met 73-62 van Kangoeroes Willebroek.

Moeizame, maar verdiende openingswinst voor BC Telenet Oostende

© VDB

Kangoeroes miste nog Donkor (hamstringblessure) en Oostende liet Salumu (rug) rusten. Op de openingskorf van Channels reageerden Gillet en Djordjevic met een 10-0-rush. De Kangoeroes vonden ruim vijf minuten de richting naar de korf niet. Maar ze herstelden zich snel. Vroeg in het tweede quarter beende Chada aan 15-15 zelfs bij. De Oostendenaars namen snel met een 8-0-run opnieuw het initiatief. In de zeventiende minuut driepunterde Kuridza de tienpuntenkloof (30-20) op het bord. Een ultieme bom van Oveneke herleidde de achterstand halverwege tot slechts zes puntjes: 35-29.

Na de aansluitingstreffer van Deroover (37-36) voedden Djordjevic met acht punten en Newbill met twee bommen een 14-0-reactie: 51-36. Deze opener van de kwartfinale lag toch nog niet in zijn definitieve plooi. Oostende kende veel moeite met de steeds variërende zonedefensies. Na een time-out van coach Goethals naderden de Rupeljongens tot 53-49. Daarna volgde een nieuwe slingerbeweging: spprint naar 62-50 en terugkeer tot 63-58. Nog vijf minuten op de klok. Djordjevic (19 punten, 4 assists en 3 rebounds) en Katic (10 punten, 4 rebounds en 6 uitgelokte fouten) hielden uiteindelijk de moeizame maar verdiende zege thuis.

Vrijdag volgt de tweede match in Willebroek. Bij een eventuele 1-1-stand is er zondag een derde en beslissende wedstrijd in Oostende. Salumu tracht vandaag donderdag de training te hervatten. Donkor speelt in deze kwartrfinales zeker niet meer.

(PR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!