Midden februari en KBGO Six kan nu al de titel pakken

Dylan Heusequin
Redactie KW

KB Gistel Oostende Six kan zaterdag kampioen worden in vierde provinciale. Daarvoor moet het voorbij Heuvelland. Ver van huis de titel vieren is voor Dylan Heusequin geen enkel probleem.

“Stress is eigenlijk overbodig”, opent Heusequin het gesprek. “Zeker als je ziet hoe we dit seizoen al door deze competitie raasden. We moeten deze match zoals alle andere spelen en dan kan het niet fout gaan. Zeker ook als je ziet hoe we het deden in de heenwedstrijd, toen de partij al na het eerste quarter gespeeld was. We wonnen met 58 punten verschil. Onze coach, die ook meespeelt, laat ons heel sterk samen spelen. Zowel op als naast het terrein vormen we één groot geheel.”

“We vormen op en naast het parket een groot geheel”

Door in provinciale te spelen, wilden we ervaring opdoen, maar dat we ongeslagen zijn, is toch wel een ongelofelijke bonus. Dat is niet vanzelfsprekend voor een ploeg vol spelers van 17 en 18 jaar. De coach zijn ervaring helpt ons natuurlijk wel op de moeilijke momenten. Vooral het feit dat we heel technisch geschoold zijn en veel snelheid hebben, doet ons het verschil maken tegen oudere en meer ervaren ploegen. We spelen ook nog bij de landelijke U18 en daarin zijn we bij de top vier van Vlaanderen. We hadden er stiekem op gehoopt, maar eigenlijk nooit verwacht. Dit is een ongelofelijk seizoen aan het worden. We hebben al een taart, maar nu moeten de kersen er nog op.” (BV)

Zaterdag 17 februari om 19.30 uur: Heuvelland – KB Gistel Oostende Six.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier