Met BC Crelan Kortrijk komt volgend seizoen nieuwe basketbalclub in actie

Frederick Spenninck wordt secretaris van de nieuwe basketbalclub. (Foto JVGK)
Redactie KW

In regio Kortrijk zullen er ook volgend seizoen vijf basketbalclubs zijn. BC Crelan Kortrijk vult straks de leemte in die er door de fusie tussen Olbak Bissegem en BT Kortrijk was gekomen.

Een aantal vrienden, elk met een basketbalverleden, zal het nieuwe BC Crelan Kortrijk bevolken. In het begin van deze eeuw speelden ze nog allemaal samen, maar later ging elk zijn eigen weg. Op een van de jaarlijkse bijeenkomsten van de groep ontstond het idee om opnieuw samen een ploeg te vormen. “En zo was BC Crelan Kortrijk geboren”, zegt secretaris Frederic Spenninck. “Alles is ondertussen zo goed als afgerond, er moeten alleen nog enkele administratieve zaken geregeld worden.”

Bij de nieuwe club is men alleszins ambitieus. Niet verwonderlijk gezien het niveau waarop de spelers actief zijn geweest: van derde provinciale tot derde nationale. “In de komende drie seizoenen willen we twee keer promotie afdwingen. Eenmaal we in tweede provinciale spelen, zal de toekomst wel uitwijzen wat onze ambitie mag zijn”, verduidelijkt voorzitter Thomas Deryckere.

Crelan Kortrijk telt voorlopig twaalf spelers. Naast de spelers die herbeginnen, wist het bestuur ook bij enkele hoger spelende clubs spelers weg te kapen. Meest in het oog springende figuur is Hannes Capoen, die nu met Kortrijk Sport in tweede landelijke speelt. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier