Melco wint na thriller bij Oxaco BBC Boechout A

Robin Spaens. © VDB

Melco Ieper trok op verplaatsing naar Oxaco BBC Boechout A, de eerste in het klassement. Melco wint na een spannende wedstrijd met 77-78.

Na vijf minuten spelen keek Melco tegen een achterstand aan van 13-11. Spaens bracht met een driepunter Melco voor het eerst op voorsprong 13-14. In goed twee minuten dikte Dobbelaere de voorsprong uit tot 4 punten, Mestdagh wat later tot 6 punten: 15-21. Melco kon na het eerste quarter die vijf punten bonus behouden : 23-28. Net na de herneming bracht Mestdagh Melco op 23-30. De thuisploeg kwam op vijf minuten voor de rust wat dichter, maar Vandermeersch bouwde de voorsprong weer uit: 29-34. Diezelfde Vandermeersch miste dan een driepunter waarvan Boechout kan profiteren: 37-34. Spaens hield Melco in de wedstrijd (40-39), maar dan moest Melco even passen 45-39, tot Spaens en Vandermeersch de ruststand vastleggen: 45-43.

Bij de start van het derde quarter liep Boechout uit tot 49-43. Na een tweepunter van Mestdagh en een driepunter van Dobbelaere stond Melco opnieuw op 49-48. Dobbelaere bracht Melco zelfs op voorsprong 49-51. Daarna ging het op en af tot uiteindelijk Melco uitbrak na punten van Devacht en Vandermeersch: 54-59. Meteen in het vierde quarter was Dobbelaere daar met 54-62. De wedstrijd bleef op en af gaan. Beide ploegen gaven mekaar slechts 1 punt toe: 70-71 op drie minuten voor affluiten. Melco brak niet en sloeg in de laatste minuut bij een 76-76 toe. Na een bom van Schepens won Melco uiteindelijk met 77-78.