Melco verliest thuis van hekkensluiter Neufchateau

Robin Mestdagh in actie. © Bart

Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie speelde Melco Ieper thuis tegen Neufchateau, de laatste in Top Division Men 1. Een overwinning zou de Ieperlingen een goede uitgangspositie in de play-offs bezorgen maar Melco gaf de wedstrijd in het vierde quarter uit handen en verloor met 82-84.

Na het eerste quarter stond Melco 19-24 in het krijt. Onder meer Spaens, Dobbelaere en Leemans zaten niet meteen goed in de wedstrijd en misten belangrijke punten. Na 4 minuten in het tweede quarter kwam Melco na een driepunter van Vandermeersch op 26-26, Melco nam daarna het heft in handen om eerst uit te lopen tot 36-29 en op het eind van het tweede quarter tot 46-31.

Met Mestdagh in de hoofdrol na de herneming (8 punten) bouwt Melco verder de voorsprong uit: 61-47. Met veertien punten voorsprong gaat Melco de laatste 10 minuten in. Die worden na 3 minuten spelen teruggebracht op 5 punten : 67-62. De daaropvolgende minuut kan Neufchateau zelfs tot op 3 punten naderen. Na een vrijworp van Spaens kan Melco opnieuw wat beter ademen. Schepens brengt met een tweepunter Melco op 75-71. Ook de volgende wedstrijdminuten blijft Melco flirten met een voorsprong van maximum 4 punten. Tot anderhalve minuut voor affluiten Neufchateau de leiding neemt: 77-79. Met een driepunter brengt Spaens Melco nog gelijk. Toch is het Neufchateau dat de laatste punten scoort en de wedstrijd wint met 82-84.

Voor Melco beginnen de play-offs op vrijdag 13 april.