Melco verliest opnieuw van titelkandidaat met amper twee punten verschil

Robin Mestdagh probeert zijn tegenstander te passeren. © (Foto VDB)

Melco Ieper kreeg dit weekend topclub Gembo Borgerhout, één van de favorieten op de titel in Top Division One, over de vloer. Bij de rust stond Melco nog zeven punten in het krijt. Net als in Waregem werd met slechts twee puntjes verschil verloren: 65-67.

Melco moest het vooral van een sterke tweede helft hebben. De ploeg van coach Bruce Minne kwam tot op twee punten terug, maar in de absolute finale leed de thuisploeg balverlies.

Mestdagh was met 20 punten de absolute uitblinker, al leverde dat natuurlijk niet veel op. Melco blijft zo met een één op drie achter.

Melco Ieper plaatste zich woensdag wel voor de achtste finale van de Beker van België en ontmoet eersteklasser Limburg United, dat vanavond in Oostende aan de slag was voor de Supercup. Jens Vandermeersch, vorige wedstrijd nog één van de uitblinkers, kwam dit keer niet in het stuk voor, hij speelde amper 7 minuten en scoorde niet.