Melco One geen bedreiging voor leider Gembo Borgerhout

Gembo was in de laatste wedstrijd van 2014 een stuk agressiever en Melco Ieper One had te weinig antwoorden.

Devacht en Luyten zorgden voor de eerste punten, maar enkele domme balverliezen door een stevig verdedigend Borgerhout brachten de Antwerpenaars op voorsprong. De aanvallende slordigheden stapelden zich bij het begin van het 2de quarter op langs Ieperse zijde. Coach Peter Castelein opteerde voor een sterke rotatie, en Naudts en De Backer deden de hoop weer eventjes opflakkeren bij Melco. De kans om opnieuw op voorsprong te komen werd echter niet benut. Rust 29-34.

© VDB

Moedige thuisploeg

Een moedig vechtende thuisploeg kreeg na de pauze meermaals de kans om een aanvallend minder efficiënt Gembo op achterstand te brengen. De zwarthemden lieten het telkens na. Een bom van Devacht kondigde een Ieperse remonte aan, maar dichter dan een 38-40 tussenstand kwamen ze niet. Al was Melco zeker niet de mindere.

In de laatste tien minuten kregen de Ieperlingen geen kans meer terug te vechten. Iedere poging die hen iets dichter in de buurt bracht, werd aan de overzijde meteen weer teniet gedaan. Toch mochten de Melco-spelers met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Ze hadden duidelijk gevochten voor wat ze waard waren.

Quarterstanden: 16-19/29-34/44-47/60-68