Melco kan niet winnen op Gembo Borgerhout

Robin Spaens opende de score maar Melco kon niet winnen in Borgerhout. © VDB

Melco Ieper trok dit weekend op bezoek bij Gembo Borgerhout. Na eerder topploegen Oxaco BBC Boechout en Bent Schoenen Waregem te hebben geklopt verliest Melco nu wel van een topploeg: 73-60.

In het duel met de rechtstreekse concurrent kon Melco de eerste periode winnend afsluiten. De eerste Ieperse punten kwamen er na drie minuten toen Spaens een tweepunter scoorde. Diep in de eerste periode pakte diezelfde Spaens ook een defensieve rebound en kon Dobbelaere daarop scoren 10-14. Op 30 seconden voor het afsluiten van de 1e periode milderde Gembo tot 12-14. Deze nipte voorsprong werd door Melco in de 2e periode uitgebouwd tot een voorsprong van 10 punten 26-36.

Bonus van 10 punten weg

In de eerste vijf minuten van het derde quarter kan Melco die 10 punten bonus blijven behouden. Spaens en Mestdagh missen dan belangrijke shots en op 1 minuut voor het einde van de 3e periode staan de bordjes gelijk 44-44. Melco loopt nog even uit via Dobbelaere maar uiteindelijk wipt de thuisploeg over Melco 49-46. Gembo duwt van bij de start van de vierde periode het gaspedaal in: 53-48 na twee minuten. De daaropvolgende minuten brengen Schepens en Spaens Melco weer in de wedstrijd: 55-54. Maar de laatste vijf minuten gaan de Ieperlingen uiteindelijk kopje onder en verliezen de wedstrijd met 73-60.