Melco Ieper zwaar onderuit bij Spirou B

Robin Spaens bood in het vierde quarter wat weerwerk maar veel baatte het niet. © VDB
Redactie KW

Melco Ieper speelde deze namiddag op verplaatsing bij Proximus Spirou Basket B. De Waalse club speelde bij momenten Melco van het kastje naar de muur. De Ieperlingen verloren dan ook met 90-64.

.Na vijf minuten in het eerste quarter stond Melco Ieper liefst 14 punten achter en hadden de Ieperlingen zelf nog niet kunnen scoren. Pas dan lukte Schepens een tweepunter. Melco Ieper probeerde de achterstand weg te werken. Ondanks de punten van Spaens, Mestdagh en Devacht werd na 10 minuten 27-15 opgetekend. Ook in het tweede quarter bleef de Ieperse motor sputteren. Pas na 2 minuten kon Leemans scoren en werd de stand 31-17. Dankzij de vrijworp van Vandermeersch werd het ook nog 39-19. Toen Schepens vanop de vrijworplijn miste werd dit een vrijgeleide voor de thuisploeg. Er werd gerust met 52-25.

In het derde quarter bloedt de wedstrijd vooral in de eerste vier minuten wat dood. Er wordt nauwelijks gescoord (57-31). Ook de resterende tijd van het derde quarter kon Melco niet overtuigen: 73-42. In het begin van het vierde quarter speelt Spaens zich in de kijker met twee lay-ups en een vrijworp: 76-47. Het volledige vierde quarter blijft Melco achter de feiten aanlopen met 30 punten achterstand. Debrock kan uiteindelijk die 30-punten kloof wegwerken door in de slotminuut nog te scoren : 90-64.

(MDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier