Melco Ieper wint West-Vlaamse derby

Melco Ieper - BS Waregem : Stan Leemans van Ieper zweeft tussen Naudts en Van Vooren door naar de korf . foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

De Ieperlingen danken hun overwinning tegen Brent Waregem vooral aan hun sterke tweede helft: 73-63.

Met Steinbach in een hoofdrol kon Bent Waregem in de eerste speelminuten uitlopen tot 7-12. Guiilemyn en Marien bezorgden de bezoekers zelf een comfortabele 13-18 na het eerste quarter.

Bent Waregem bleef ook in het tweede quarter de wet dicteren en zorgde voor een 17-27. Ieper probeerde via Debrock en Spaens toch die tienpunten kloof te dichten en lukte daar tegen het eind van het tweede quarter in: 31-36

Na de rust was het Guillemyn die Waregem weer deed uitlopen, maar de laatste vijf minuten kon Ieper die minuut per minuut dichter komen. Spaens bracht met een tweepunter de stand op 48-48 . Het laatste quarter was volledig voor Melco Ieper. Debrock bracht de Ieperlingen op voorsprong en de Ieperlingen zouden die ook behouden tot het einde.

Naudts en Vanvooren konden Waregem nog tot op één punt brengen. Na vrijworpen van Mestdagh en Dobbelaere was Melco Ieper uiteindelijk aan feesten toe: 73-63