Melco Ieper wint van Melsele-Beveren

Jorn Debrock past langs Hilliman. © Bart

Melco Ieper behaalde tegen Melsele-Beveren een belangrijke overwinning: 67-59. Enkel in het laatste quarter voelde Melco Ieper de hete adem van de bezoekende ploeg.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren de Ieperlingen van bij de start nu wel bij de les en speelden ze na 4 minuten een mooie voorsprong van 8-2 bij elkaar. Die voorsprong werd nog verder uitgebouwd, waardoor Melco Ieper een zeer confortabele 21-8 optekende na het eerste quarter.

Na twee minuten wedstrijd in het tweede quarter zette Spaens met een driepunter de score op 24-14. Kort daarna lukte dezelfde Spaens twee vrijworpen en werd het 26-14. Schepens en Debrock bezorgden Ieper na 5 minuten in het tweede quarter een 31-14-voorsprong. De bezoekers uit Melsele-Beveren bleven lijdzaam toekijken hoe Melco punt na punt scoorde. Schepens bracht de score aan de rust op 42-25.

In het derde quarter speelden de Ieperlingen plots wat minder geconcentreerd, zo werden twee-en driepunters gemist en konden de bezoekers tot op 10 punten terugkeren bij het ingaan van de laatste 10 minuten: 55-45.

In de beginfase van het vierde quarter miste en scoorde Mestdagh een driepunter, de bezoekende Tejada scoorde wel twee driepunters en bracht zo de stand op 58-53 na twee minuten. Pas in de laatste drie minuten kwamen de Ieperlingen opnieuw sterk in de wedstrijd. Een driepunter van Spaens en het scorebord toonde 61-54. Diezelfde Spaens scoorde ook de 63-54. In de slotseconde bezorgde Leemans Melco Ieper de zege.