Melco Ieper wint van laatst geklasseerde Ninane

Robin Mestdagh lukte maar liefst 20 punten. © VDB

Melco Ieper ontving dit weekend de laatste in de stand van de Top Division Men 1: Ninane Basket A. Melco won van Ninane met 68-67.

Reeds aan de rust had Melco zicht op de overwinning ook al was de voorsprong nog niet geruststellend : 34-30. En het werd er ook niet makkelijker op na de rust. Uiteindelijk was het vierde quarter best nog spannend. Melco Ieper had in het derde quarter een voorsprong opgebouwd van 3 punten (55-52) maar zag Ninane nog ei zo na terugkomen in het vierde quarter. Robin Mestdagh speelde zich andermaal in de kijker door 20 punten te scoren. Dat is dubbel zoveel als zijn ploegmaat Malic Fall Mamadou die 11 punten scoorde.

Het was meteen de vierde seizoenszege voor de Ieperlingen. Melco Ieper won dit seizoen verrassend nog niet op verplaatsing. Voorlopig hoeft Melco Ieper zich daar geen zorgen over te maken. Ook de volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd. Melco Ieper ontvangt op 5 november Gembo Borgerhout A, een van de topploegen in de reeks. Naast Melco A wonnen ook Melco B en Melco C hun wedstrijd.