Melco Ieper wint overtuigend van leider Soba Antwerpen

Wim Dobbelaere liet enkele knappe driepunters optekenen. © VDB
Redactie KW

Zaterdagavond hield Melco Ieper met indrukwekkende 83-66-cijfers de punten thuis tegen leider Soba Antwerpen.

Tegen de leiders uit Antwerpen kende Melco Ieper een flitsende start. Dobbelaere zorgde voor de eerste Ieperse voorsprong: 3-2. Na een knappe assist van Mestdagh op Leemans en een driepunter van Dobbelaere kon Ieper de voorsprong vasthouden: 8-6. Ook Mestdagh volgde snel met 2 driepunters 14-9. De driepunters van Ieper bleven vallen en na het eerste quarter had Melco liefst 11 punten voorsprong: 29-18

Melco Ieper kon niet meteen een vervolg breien aan het perfecte eerste quarter. Leemans maakte de eerste Ieperse punten van het tweede quarter pas na 5 min: 31-24 . Verdedigend kwam Soba ook sterker voor de dag. Ieper kon geen antwoord bieden tot Dobbelaere weer een driepunter uit de mouw schudde: 34-24. Spaens waagde daarna zijn kans met een snelle succesvolle en een vrijworp als bonus: 37-24. Leemans zorgde vanop de vrijworplijn net voor het einde van het tweede quarter voor de twintigpuntenkloof: 47-26.

Leemans opende vanop de vrijworplijn het derde quarter: 49-26. Kjell Devacht scoorde zijn eerste punten: 51-26. Soba kwam daarna meer in de wedstrijd en kon het derde quarter afsluiten met 57-44. Het vierde quarter startte met een regen aan korven aan beide zijden. Soba kon de kloof dichten tot 11 punten op een kleine 2 minuten van het einde: 77-66. Kjell Devacht scoorde de geruststellende 80-66. De Ieperling kroonde zich nog de opvallendste speler van het slot door nogmaals een driepunter te scoren 83-66.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier