Melco Ieper wint op Anderlecht

Net als vorige week speelde Melco Ieper tegen een lager geklasseerde ploeg uit de Top Divsion Men 1.

Nadat Gistel, de laatste in de stand, zaterdag pas na verlengingen werd verslaan kon Melco Ieper op Anderlecht, de voorlaatste, wel winnen na de voorziene 4 quarters.

Melco Ieper keek na 5′ spelen wel tegen een kleine achterstand aan van 12-7 maar kon tegen het einde van het eerste quarter wel langszij komen: 19-19. Ook de eerste speelminuten van het tweede quarter waren gelijkopgaand: 29-29. Uiteindelijk nam Melco tegen het eind van dit quarter voor het eerst afstand van de Brusselaars. Aan de rust was de stand 30-33. Melco speelde een sterk derde quarter, 46-55, en bouwde de voorsprong verder uit in het laatste quarter: 72-79. Fall Malick was het best bij schot, hij scoorde 22 punten. Alexander Schepens speelde zich in de kijker met 15 punten. Opvallend dat zowel Malick als Schepens geen enkele driepunter lukten.

Door deze overwinning blijft Melco Ieper op schema voor play-off I. Met een tweede opeenvolgende uitwedstrijd tegen Ekeren en een thuiswedstrijd tegen Soba Antwerpen hoopt Melco Ieper twee overwinningen te pakken om dit kalenderjaar af te sluiten.