Melco Ieper wint nipt op het veld van Ninane

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Melco Ieper nadat Kjell Devacht in de allerlaatste seconden twee vrijworpen binnengooide. © VDB
Redactie KW

De 65-68 overwinning liep niet van een leien dakje.

Tijdens het eerste quarter konden geen van beide ploegen echt afstand nemen. Er was dan ook nooit meer dan twee punten verschil in het scoreverloop. In de laatste seconden van de eerste tien minuten kon Devacht met een driepunter toch een 10-16 op het scorebord plaatsen.

Melco kon in het tweede quarter de kloof niet verder uitbreiden, waardoor Ninane opnieuw in de wedstrijd kwam en zelfs tot op twee punten naderde. Na vrijworpen van Spaens, Leemans en Mestdagh kon Melco Ieper wel conmfortabel gaan rusten: 26-38.

In het derde quarter moest Melco andermaal Ninane in de wedstrijd laten komen tot op zeven punten. Mestdagh zag zijn driepunter op het bord eindigen en zo werd het derde quarter beëindigd met 47-54. Dezelfde Mestdagh en Debrock misten in de aanvangsfase van het vierde quarter een tweepunter en Ninane naderde tot op 2 punten: 52-54. Dat was de stand op acht minuten van het einde van de wedstrijd. De daaropvolgende minuut miste Lambermont twee driepunters.

Met nog vier minuten te spelen werd de stand zo 56-56. Het werd nog een spannend slot. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Melco Ieper nadat Devacht in de allerlaatste seconden twee vrijworpen binnengooide.

(MDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier