Melco Ieper wint laatste match van het jaar

Melco A speelde de laatste wedstrijd van 2016 tegen Soba Antwerpen en won de thuiswedstrijd met 79-75.

Het bestuur had een actie opgezet voor de Warmste Week, zo volgden de supporters de wedstrijd met een sjaal. De toeschouwers zagen een gelijkopgaande eerste helft, met na tien minuten wedstrijd een gelijke stand 20-20. Melco Ieper ging uiteindelijk met slechts 3 punten in het verlies rusten: 37-40. Na de rust trok Melco voluit de kaart van de overwinning. Dat lukte nog niet meteen. Na het derde quarter stonden de bordjes 57-56. In het vierde quarter kon Melco niet direct de wedstrijd afmaken en keek na vijf minuten in dat quarter zowaar tegen een achterstand aan: 62-66. De laatste vijf minuten waren beslissend voor Melco, ze konden nog 17 punten scoren en zo een mooie overwinning behalen tegen het hoger geklasseerde Soba: 75-79. Robin Mestdagh scoorde, na zijn dipje tegen Ekeren, weer zoals vanouds (16 punten) en ook Olivier Maes toonde zich van zijn beste kant met 15 punten.