Melco Ieper verslaat de tot gisteren ongeslagen leider Borgerhout

Redactie KW

Melo Ieper One heeft zaterdagavond voor een kleine stunt gezorgd door de tot dan ongeslagen leider Gembo Borgerhout, vorig jaar nog vice-kampioen, in eigen huis te verslaan.

De Antwerpenaars hebben een ijzersterke thuisreputatie en schoten dan ook furieus uit de startblokken. Via 10-3 ging het naar 17-11. De Ieperlingen waren echt heel efficiënt in de driepunters en konden in het 1ste quarter dan ook in het kielzog blijven. In het 2de quarter speelden beide ploegen voortdurend haasje over. Bij de rust stonden de bordjes mooi in evenwicht: 37-37. Na de pauze kreeg Melco meteen een droge 4-0 om de oren. Een kloofje dat de Ieperlingen het volledig 3de quarter probeerden te dichten.

Onder aanvoering van Devacht, De Backer en Mestdagh konden de bezoekers in de laatste tien minuten een kloofje uitbouwen (60-66) en een furieuze tien minuten starten. De Gembo-coach probeerde via een time-out zijn troepen nog wat aan te vuren, maar de veer was duidelijk gebroken. Heinle en Schepens beheersten het luchtruim, en fysiek moest de thuisploeg zijn meerdere erkennen in een matuur spelend Melco. Meteen de zesde overwinning en een vijf op vijf voor Ieper. Op de foto zien we vooraan vlnr Ruben Luyten, Mathias Heughebaert,Tom De Backer, Kjell Devacht, Cederik Benoot en Bram Deceuninck. Rechtstaand zijn dat Peter Castelein, Alexander Schepens, Robin Mestdagh, Brian Heinle, Robbe Naudts, Quatara Moussa, Fabrice Martin en Tommy Braem.

Quarterstanden: 23-21/37-37/56-62/69-81

Speelden: Devacht 24, Mestdagh 17, Luyten 15, De Backer 8, Naudts 8, Heinle 6, Schepens 3, Outtara en Deceuninck.(DT/Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier