Melco Ieper verliest pas in slotminuut van Royal Brussels

Melco Ieper speelde dit weekend de eerste uitwedstrijd in een rij van drie. Op Royal Brussels werd na een spannende eindstrijd nipt met 77-72 verloren.

Devacht en Mestdagh bezorgden de Ieperlingen al in de eerste twee minuten een 3-5 voorsprong. Dan echter liet Melco de thuisploeg in de wedstrijd komen tot halverwege het eerste quarter. Het was Mestdagh die met een driepunter opnieuw voor de aansluiting zorgde: 13-11. Maar echt in de wedstrijd komen lukt Melco niet. Enkel Dobbelaere en Devacht kunnen in de laatste 5 minuten van het eerst quater nog scoren: 30-15.

Er komt weinig beterschap bij de start van het tweede quarter, met een vrijworp brengt Schepens de stand op 33-17 maar daarna wordt minutenlang door beide ploegen niet gescoord. Melco kan nog wat knabbelen aan de achterstand maar gaat wel rusten met 41-34.

In de eerste seconden van het derde quarter toont Devacht meteen dat Melco door coach Minne de levieten werd gelezen: 41-36. Na drie minuten en na een tweepunter van Mestdagh staat Melco nog op één punt: 45-44. Het blijft nu spannend met Royal Brussels dat kan uitlopen tot 50-46. Leemans en Spaens missen waardoor Melco opnieuw tegen een grotere achterstand aankijkt en deze tegen het einde van het derde quarter niet meer kan ophalen: 62-50.

In het laatste quarter blijft Melco steeds op 8 tot 10 punten hangen tot Spaens op vier minuten voor tijd toch weer de hoop voor Melco laat opflakkeren: 68-63. In de slotfase zet Melco dan alles op alles, door punten van Spaens, Schepens en Debrock wordt de laatste minuut ingegaan met 71-69. Mestdagh brengt Melco met een driepunter op gelijke hoogte: 72-72. Uiteindelijk moet Melco in de laatste 30 seconden de duimen leggen wanneer Schepens een tweepunter mist: 77-72.