Melco Ieper One wint vlot in Sint-Niklaas

De einduitslag was 65-84.

Ondanks het feit dat de Sint-Niklase Condors in de onderste regionen van het klassement vertoeven, namen ze in het begin van de wedstrijd toch het initiatief in handen. Halverwege het 1ste quarter stond zelfs een 14-8 op het scorebord, maar Melco kwam nadien uitdrukkelijker in de match. In het 2de quarter ging de efficiëntie bij de Ieperlingen een stuk omhoog. Wanneer de bezoekers eventjes minder drukten, kwam de thuisploeg weer 33-32 voor. Maar de laatste minuten naar de rust toe waren volledige Iepers gekleurd. Een goede collectieve prestatie van Melco zorgde voor 42-47 aan de pauze.

In het 3de quarter zorgde een stevige Ieperse defensie voor weinig shotkansen bij Sint-Niklaas. Ze moesten de wedstrijd ondergaan en Melco zorgde voor een kloof van elf punten. Een beetje overhaasting bij het afwerken zorgde er wel voor dat het verschil niet hoger opliep. De thuisploeg probeerde nog wel via een stevige en agressieve defensie de Ieperlingen af te stopen in de laatste tien minuten, maar gaandeweg moesten ze dit meer en meer foutief gaan doen. Devacht liet de vrijworpen niet liggen, en met Deceuninck en Heinle bleven ze ook superieur in het reboundwerk. Einduitslag 65-84.

Quarterstanden : 20-22/42-47/54-63/65-84

Speelden : Benoot 4, Devacht 20, De Backer 2, Luyten 16, Naudts 6, Deceuninck 12, Heinle 8, Schepens 8 en Outtara 8.