Melco Ieper One wint van Soba Antwerpen

Redactie KW

Coach Fabrice Martin moest door blessures van Devacht en Schepens een beroep doen op enkele cadetten om de ploeg te vervolledigen voor het treffen tegen Soba Antwerpen.

In het 1ste quarter kon Soba Antwerpen, dat de week voordien nog leider Gembo versloeg, vlot scoren. Terwijl vooral in de aanvangsfase, Ieper slap verdedigde. Gelukkig zorgde Luyten met enkele verre bommen er voor dat zijn ploeg steeds in het kielzog van de bezoekers bleef.

In het begin van het 2de quarter viel de aanvalsmachine even stil bij Soba, maar toch slaagde de thuisploeg er niet in om afstand te nemen. Luyten, Naudts en Outtara zorgden er wel voor dat de kloof bijna gedicht werd. Maar het duurde toch tot het einde van dit quarter vooraleer Melco een eerste maal aan de leiding kwam. De rust werd bereikt bij 36-34.

Na de pauze was het spel aanvankelijk nog gelijkopgaand. Maar gaandeweg was het mooie aanvallende spel van de Antwerpenaars ver te zoeken. En dat was de verdienste van de Ieperse verdediging. Revelatie Benoot zorgde voor de 54-49 met nog tien minuten te spelen.

In het begin van het 4de quarter greep Melco Soba meteen bij de keel. De gemoederen op de Antwerpse bank leken even verhit en een technische fout tegen de bezoekers bleek de doodsteek. Eventjes nog kon Antwerpen een beetje dreiging uitvoeren, maar de Ieperlingen beslisten al vlug de match. Coach Martin kon jeugdspelers Vandermeersch, Delaey en Abouelseoud hun eerste gloriemoment gunnen. Eerstgenoemde deed dit met verve door zijn eerste punt te scoren van op de vrijworplijn.

Quarterstanden: 18-23/36-34/54-49/72-63

Speelden: Benoot 8, Mestdagh 6, Vandermeersch 1, Luyten 23 (foto), Naudts 9, Deceuninck 2, Heinle 11, Outtara 12, Delaey en Abouelseoud.

(DT-foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier