Melco Ieper One wint thriller op Melsele

Redactie KW

Dankzij een overwinning op Basics Melsele One behoudt Melco Ieper One het uitzicht op de derde plaats in het klassement van tweede nationale.

Melsele-coach Ronny Bayer stuwde zijn mannen van bij de opgooi vooruit en de Oost-Vlamingen namen dan ook een vinnige start. Maar de Ieperlingen lieten niet betijen en tegen het einde van het 1ste quarter stonden de bordjes weer in evenwicht: 25-25.

In het 2de quarter startte Melco veel collectiever en geruggensteund door een ijzersterke Heinle en Naudts in verdediging werd de kloof steeds groter. Bij 27-41 trok de thuisploeg zich terug in een stugge maar niet goed sluitende zone defensie. De bommen bleven van alle kanten komen. Aan de rust stond er dan ook een veelzeggende 29-49 op het wedstrijdblad.

In het begin van het 3de quarter scoorde Mestdagh acht punten op rij en zo zorgde hij er aanvallend voor dat de ruime voorsprong intact bleef. Al zorgden de vreemde scheidsrechterlijke beslissingen ervoor dat de wedstrijd toen al gewijzigd was in bijna een regelrecht straatgevecht. Normaal basketten was er niet meer bij en de bezoekers zagen Melsele terugkrabbelen tot 52-68. Ondanks het ruwe trek-en duwwerk slaagde Ieper er in de kloof te behouden. Zelfs wanneer het verschil maar vier punten meer bedroeg (78-82), bleven de bezoekers de kalmte en het overzicht op deze thriller behouden. De té opzichtige fouten werden nu wel bestraft en van op de vrijworplijn mocht Melco de verdiende overwinning bezegelen.

(DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier