Melco Ieper One onderuit in achtste finales Beker van België

Redactie KW

Eersteklasser Mons-Hainaut toonde zich woensdagavond een maat te sterk voor Melco Ieper in het bekertreffen. De wedstrijd eindigde op 51-78.


Tegen een bijna voltallig en dus stevig Bergen leek de thuisploeg bij aanvang onder de indruk. De 5-0 voorgift werd heel vlug weggeveegd. De bezoekers lokten heel wat steals uit en met vier dubbele meters bleven ze ook in de lucht heer en meester. Zo ging het in een ruk van 7-8 naar 7-22. Na een time-out konden de Ieperlingen onder aanvoering van Robin Mestdagh en Alexander Schepens de kloof ietwat verkleinen. Bij de start van het 2de quarter leken de zenuwen bij de Melco-mannen verdwenen en konden ze met een stevige defensie de aanvalsgolven van Bergen indijken. Ook aanvallend toonde Ieper hun sterkte met enkele knappe aanvallen. De Ieperse banken daverden nog meer toen de 20-29 op het scorebord kwam, na een knappe 9-2. Een verdienstelijk Melco moest dan opnieuw de match ondergaan. Enkele balverliezen zorgden voor een 23-42 ruststand.

Na de pauze leek de thuisploeg het sterkst uit de kleedkamer te komen. Meteen het laatste wapenfeit, want de Waalse tegenstander plaatste als reactie een droge 0-15. Een nieuwe time-out van coach Peter Castelein moest het tij keren. En dat lukte, want een ijzersterke Schepens toonde veel inzet. Samen met Benoot, die heel sterk inviel, werd een 6-0 geplaatst en werd het 37-63. In de laatste tien minuten probeerde Melco de kloof te beperken tot twintig punten, maar Bergen, permanent met Amerikanen op het terrein, duwde onverbiddelijk op het gas, en meteen was de match gespeeld.De Ieperlingen mogen wel met opgeheven hoofd de bekercompetitie verlaten.

(DT – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier