Ruben Luyten was de beste schutter bij Melco. © VDB
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De Ieperlingen verloren vrijdagavond met 75-65 in Antwerpen.

Ook de tweede wedstrijd onder nieuwe coach Ringo Decastecker kon niet gewonnen. Op bezoek bij Port of Antwerp Giants Two, dat vooraf één punt meer telde in het klassement, gingen de Ieperlingen aanvankelijk nog goed mee. Na tien minuten bedroeg de kloof amper twee punten: 17-15. In het tweede quarter plaatste de thuisploeg echter een tussensprint, waardoor Melco aan de rust tegen een 31-22-achterstand aankeek. De Ieperlingen lieten zich echter niet van de wijs brengen en zorgden na de pauze voor een knappe remonte. Na dertig minuten wees het scorebord een 48-47-tussenstand aan en viel alles te herdoen. Die inhaalrace had de Ieperlingen echter krachten gekost en in het vierde quarter kon hetzelfde niveau niet meer gehaald worden, waardoor de thuisploeg uiteindelijk toch aan het langste eind trok: 75-65.

Tiende plaats

Bij Melco One kroonde Ruben Luyten, die na dit seizoen naar Oostkamp verhuist, zich tot topschutter met achttien punten. Mamadou Diop Gaye en Robin Mestdagh namen respectievelijk zestien en vijftien punten voor hun rekening. Door deze vierde opeenvolgende nederlaag lijken de play-offs opnieuw iets verder weg voor de Ieperlingen, die op de tiende plaats blijven hangen.