Melco Ieper klopt Melsele ondanks zwakke eerste helft

(Foto Bart) © VDB

Melco Ieper ging winnen op Basics Melsele A met 70-85.

De Ieperlingen kwamen ook nu weer niet echt van bij de start in de wedstrijd. Melsele werkte wel af aan 100% en Melco ging zo de rust in met een achterstand 47-35. In het derde quarter kon de nieuw aangeworven Brit Jasper Chiwuzie met 6 punten de achterstand wat verkleinen: 49-43.

Uiteindelijk was het Brian Heinle die in dit derde quarter met een driepunter Melco voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kon brengen: 60-63. Voor Melco Ieper meteen het signaal om de laatste 10 minuten voluit voor winst te gaan: 70-85 werd de eindstand. Grote puntenmakers waren Brian Heinle (19) en Robin Mestdagh (17).

Melco Ieper trekt volgende week voor de tweede keer op rij op verplaatsing, ditmaal naar het Waalse Ninane, nabij Chaudfontaine. Het wordt ook de derde opeenvolgende wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste helft van het klassement. Daarna wacht met Port of Antwerp Giants B een topwedstrijd voor Melco Ieper.