Melco Ieper de boot in bij BM Waregem

Bent Merkschoenen Waregem trok in het Zuid West-Vlaamse derby in De Treffer arena na een weinig hoogstaande partij aan het langste eind tegen Melco Ieper. Het werd 83-73.

Waregem begon de partij zonder de geblesseerde Stan Naudts en Brecht Guillemyn (griep) acteerde op halve kracht. Ieper nam meteen de partij in handen via een ongrijpbare Heinle (11p in de eerste periode). Waregem snakte naar adem, maar liet Ieper onder impuls van Tuluka niet verder uitlopen, 16-24 na 10 minuten. De thuisploeg nam in de tweede periode het initiatief over en na 16 minuten spelen kwam het voor het eerst op voorsprong (31-29). Melco ondertussen zonder de uitgevallen Devacht beet van zich af en beperkte de schade, 38-35 ruststand.

Spannend slot

Bart Samaey opende na de rust de score en deed de zaal ontploffen. De voorsprong liep op tot 12 punten maar de bezoekers kraakten niet. Via Robbe Naudts bleef de schade beperkt tot 5 punten bij het ingaan van de laatste periode, 62-57. In die slotperiode probeerde Heinle nog de bakens te verzetten voor Ieper maar Stijn Dhondt bezegelde definitief het lot voor de bezoekers, 83-73 eindstand. Felbevochten maar verdiende overwinning voor Waregem dat opnieuw volop meedoet voor een play-off ticket.