Melco blijft op Play-offkoers na winst tegen Ninane

Kjell Devacht scoorde 24 punten voor de thuisploeg. © VDB
Redactie KW

Het was Ladies Night in de Ieperse sporthal waar Melco Ieper Ninane ontving in de Top Division Men 1. Het bestuur bezorgde dames een gratis basketavond, de spelers verwenden de dames met een overwinning: Melco won van de Luikenaars met 69-64.

De eerste helft was gelijkopgaand en na 20-14 na het eerste quarter gingen we rusten bij 39-38. Ieper moest beter uit de kleedkamers komen om de zege thuis te houden maar beleefde een dramatisch derde quarter 48-53; Gesteund door het thuispubliek kon Melco Ieper in het laatste quarter de opgelopen achterstand ombuigen in een belangrijke zege.

Kjell Devacht was de beste man bij de thuisploeg, hij scoorde 24 punten. Grote Jongens Heinle en Mendy deden ook meer dan hun duit in het zakje. Zij zorgden voor respectievelijk 15 en 10 rebounds. Voor de bezoekers kende Lhoest een sterke partij met 21 punten en 17 rebounds.

Ieper blijft op deze manier in de running voor play-off basketbal. Vooral in de twee volgende wedstrijden tegen Port of Antwerp Giants B en BBC Oostkamp A zullen de Ieperlingen moeten bevestigen. De laatste drie competitiewedstrijden worden immers gespeeld tegen de topploegen uit de reeks.

Melco Ieper heeft ondertussen een overeenkomst bereikt met Jens Vandermeersch , hij komt over van Langemark naar Melco A. Vandermeersch speelde de voorbije seizoenen in 2de en 1ste landelijke en wil de uitdaging aangaan om te spelen op het niveau van Top Division Men 1.