Meesseman en Mestdagh loodsen Belgian Cats naar ruime zege tegen Polen

Kim Mestdagh (links), Antonia Delaere en Emma Meesseman (rechts) vieren samen met Ann Wauters de zege tegen Polen. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De nationale damesbasketbalploeg won zaterdagavond met 100-63 van Polen.

In de kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap van volgend jaar waren de Belgian Cats begonnen met een nederlaag in Wit-Rusland. Daardoor was winst tegen Polen al een must om nog kans te maken op een plaatsje op dat EK. De Belgische dames slaagden in Namen met glans in hun missie en dat hadden ze in grote mate te danken aan het Ieperse duo Emma Meesseman en Kim Mestdagh, die samen maar liefst 59 punten voor hun rekening namen. Mestdagh scoorde er 30 en plukte nog eens 5 rebounds. Meesseman scoorde 29 punten en plukte 14 rebounds.

Comeback Wauters

Ook de derde beste schutter bij de Belgen was een West-Vlaamse: Julie Vanloo uit Oostende scoorde tien punten. Ann Wauters, die haar comeback maakte in de nationale ploeg, had met negen punten ook een belangrijk aandeel in de overwinning. Daarnaast kwamen er nog twee West-Vlamingen in actie. Kyara Linskens stond zes minuten op het terrein en was goed voor twee punten, Hanne Mestdagh speelde iets meer dan vier minuten.

Beslissing eind november

Zowel België als Wit-Rusland en Polen hebben nu drie punten, maar de Belgische dames hebben een veel beter doelsaldo. Eind november valt de beslissing. Op 19 november speelt België thuis tegen Wit-Rusland, vier dagen later gaat het op bezoek in Polen. De negen groepswinnaars en de zes beste tweedes krijgen een ticket voor het EK.

(KPL)

Julie Vanloo.
Julie Vanloo.© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier