Mattias Palinckx naar Basket Sijsele

Mattias Palinckx (rechts) trekt naar Sijsele. © Bart
Redactie KW

Het leek een heikel punt te worden waarover coach Kris De Pauw eerder al zijn bezorgdheid uitdrukte, maar eindelijk is hij er: de grote jongen die de beoogde versterking moet bieden. Mattias Palinckx is de nieuwe aanwinst en voorziet Basket Sijsele van meer vertrouwen om het behoud in de Top Division One af te dwingen.

“Plots ging het snel”, vat manager Rik Buysse samen. “Mattias behoorde op zijn zeventiende al tot de kern van de Antwerp Giants, verhuisde in 2016 naar BC Oostende en speelde een aantal wedstrijden met dochterclub Duva Gistel, maar een zware knieblessure kostte hem zijn profcontract.”

“Ondertussen werden Mattias en mijn zoon Simon, die daar ook speelt, vrienden. Ook wij konden het goed stellen met de ouders van Mattias. Het feit dat we meteen in de bres sprongen om voor hem de nodige begeleiding te bieden bij zijn studies, trok hem gauw over de streep.”

Eerst revalideren

Mattias Palinckx is een boomlange center van 2m07 en 21 jaar, die woont in Wuustwezel maar studeert in Brugge. Momenteel revalideert hij nog volop en normaliter mist hij daardoor de voorbereiding op het komende seizoen. “Toch hoop ik de club het nodige bij te brengen en de doelstellingen te bereiken. Ik reken op nog een drietal maanden voor die revalidatie”, waardoor de center rond oktober inzetbaar zou moeten zijn.

(MD – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier